PREPARATIUS

Iniciem les Gitanes amb una Cercavila que surt a 2/4 d'11 de darrere de l'Ajuntament. Ens hi acompanyen els Grallers de Sant Esteve i altres grups convidats que ens marcaran els passos durant tota la ballada. En ple mes de febrer, el Tastet Gras ens ajuda a aguantar el fred, que sovint en fa, i molt! 
Cap a les 12 del migdia, la plaça es comença a omplir de gent. Les àvies, les tietes, els familiars d'aquí i els familiars de més enllà, amics de totes bandes, i fins i tot algun despistat que passava de camí cap a Montseny també s'ha aturat a veure què passava a la plaça.


Aparteu les criatures, que entra el Capità amb el seu cavall! A la plaça es fa silenci i el capità llueix el cavall al ritme de la música. 
Plens d'energia i amb una música que convida a la ballaruga, surten els Diablots. 
Tothom espera aquest moment molt impacient, i és que és el torn de les Velles que, com cada any, no sabem pas com arribaran! Ens tenen una sorpresa preparada... Un any van arribar en autocar, un altre amb el camió del Circ Cric, hi ha anys que van amb cadira de rodes o amb bicicleta... Això sí, mai hi falta el seu toc irònic que ens fa riure a tots, ni tampoc la seva música característica del Nyitus!

DESPERTA LA «VELLA» QUE DUUS A DINS!

DESPERTA LA «VELLA» QUE DUUS A DINS!

BRINDEM?

Gitanes de Sant Esteve 2014