EL VESTUARI

Al final del segle XIX i principi del XX les Balladores anaven amb una faldilla mig pam per damunt del genoll, brusa blanca i Mantó de Manila.

Els Balladors anaven amb camisa, pantalons blancs, i espardenyes també blanques; jaqueta, corbata, faixa i picarols foscos, i barret blau amb una ploma vermella. Poc després s'hi va afegir l'armilla i es va substituir la corbata per un mocador al coll.

Des del 1989, les Balladores llueixen unes faldilles virolades dissenyades per l'Àngels Figuerola. Els nuvis van vestits de blanc per diferenciar-se de la resta i, a més, la núvia porta una peineta.

Les Cambreres i els Cambrers van vestits diferent que la resta de balladors: elles porten una faldilla de vellut negre i davantal blanc, i ells van tots negres. Serveixen la ratafia i el pica-pica, i formen part del grup de Balladors a totes les danses.

Les Floristes, com el seu nom indica, reparteixen mimosa i clavells per a tots els balladors i balladores, i van vestides amb faldilles de flors de tots colors.

Els Músics són també una part important de la festa. Sense la música en viu, les Gitanes no serien el mateix! De l'any 80 ençà aquí ens han acompanyat l'Orquestrina Galana, la Cobla Bofills, la Colla del Ferro-colat de Sant Celoni, els Solistes de la Costa i diverses formacions de grallers, com ara els Rancis, cobles de tres quartans o altres formacions tradicionals, sota la direcció del Cesc Alexandri.

DESPERTA LA «VELLA» QUE DUUS A DINS!

DESPERTA LA «VELLA» QUE DUUS A DINS!

BRINDEM?

Gitanes de Sant Esteve 2014